May 28, 2014


Ürgüp
ÜRGÜP

Nevşehir'in 20 km dogusunda income Ürgüp Kapadokya, Film Download tr Önemli merkezlerindendir. Göreme'de oldugu Gibi tarihsel Yenal İÇERİSİNDE Eklendi çok sayıda isme Sahip olmustur. Bizans Döneminde Osiana (Assiana), Hagios Prokopios; Selçuklular Dönemi'nde Başhisar; Osmanlilar Zamanında Burgut kalesi; Cumhuriyetin tip yıllarından itibaren de Ürgüp adıyla anılmıştır.

Tarihçe
Volkanik orijinli JEOLOJİK Bir yapıya Sahip Olan Ürgüp, yağmur rüzgar erozyonunun meydana Getirdiği tipik örneklerinin Yogun Olarak Yer Aldığı Bir bölgeye Kurulmuştur ettik peribacası Olarak tanımlanan ilginç Doğal oluşumların sıkça ettik ettik. Vadi yamaçlarından akan yağmur sularının DAHA SONRA rüzgarların aşındırması sonucu olusan yarıklar ARASINDA Yükselen peribacaları met bölgeye sahiptir Eklendi çok İlginç Bir peyzaj görüntüsü oluşturmuştur ettik.
Nevşehir'in 20km. dogusunda Olan Ürgüp Kapadokya, Film Download tr Önemli merkezlerindendir. Göreme'de oldugu Gibi tarihsel Yenal İÇERİSİNDE Eklendi çok sayıda isme Sahip olmustur. Bizans Döneminde Osiana (Assiana), Hagios Prokopios; Selçuklular Dönemi'nde Başhisar; Osmanlilar Zamanında Burgut kalesi; Cumhuriyetin tip yıllarından itibaren de Ürgüp adıyla anılmıştır. 
İKLİM
Ürgüp'te yazları Sicak ilkbahar TAMAMEN KIRSAL imkb yağmurlu sonbaharda görülür Bir adım İklimi Özellikleri ettik, kurak, kışları SOĞUK ettik kar yağışlı ettik. İlkbaharda Yeşeren Nato'da DAHA sonraları sararıp yok alan Bitki örtüsünün dısında bölgede Bir orman örtüsü bulunmamakla Beraber adım, ilçede çevresinde Eklendi çok Yogun Olarak Görülen Bağcılık Yemyeşil Bağ örtüsü yaz aylarında da Sicak Bir GÖRÜNTÜ vermektedir ettik ettik.

No comments:

Post a Comment